fbpx

Jeleni – Limited Edition

3.000,00  (22.603,50 kn)

Na zalihi

Opis

Jeleni

Divlje je životinje vrlo teško atraktivno snimiti iz zraka jer se iz visine doimaju poput točkica. Dvije najveće hrvatske divlje životinje, medvjed i jelen, bojom su stopljene s tlom u pozadini, a medvjed ni svojom konstitucijom nije atraktivan iz zraka. Jelena se trebalo loviti zimi, a da bi fotografija bila tako atraktivna sa savršenim svjetlom i kompozicijom, trebalo ju je čekati iz zraka — što je vrlo skup sport. Da bi se dobila ta, prema mišljenju urednika National Geographica Hrvatska, dosad najbolja zračna fotografija divljega životinjskog svijeta u Hrvatskoj, potrošeno je više od deset sati leta.

Limited Edition

U projekt ‘Hrvatska iz zraka’ uloženo je mnogo truda. Neke su fotografije nastale usputno, za vrijeme istraživačkih letova, ali većina fotografija snimana je ciljano, u posebnim trenucima svjetla i meteoroloških prilika. No nekoliko motiva bilo je potrebno loviti dulje vrijeme i na njihovo stvaranje potrošeni su deseci sati leta. Poneki prizori snimani su se iznova i iznova, sve dok nije postignut cilj – posve unikatna i neponovljiva fotografija.

Limited Edition Fotografije izašle su u časopisu National Geographic Hrvatska, u fotomonografiji, a postavljene su i na izložbi ‘National Geographic – Hrvatska iz zraka’. Radi zaštite od pretjerane reprodukcije, motivi nisu dostupni za otkup turističkim i fotografskim agencijama. Moguće ih je nabaviti samo u posebnom, visokokvalitetnom otisku, a maksimalna je reprodukcija od pet komada po motivu! Svaka je fotografija ručno potpisana i numerirana, a na njenoj poleđini autor je rukom ispisao priču o tome kako je nastala. Dolazi s certifikatom i potvrdom da se neće umnožavati u više od pet primjeraka.

Limited Edition Fotografija ‘Jeleni’ dostupna je u još tri primjerka.

Dodatne informacije

Težina 1,2 kg
Dimenzije 90x60cm

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.