fbpx

Jeleni – Limited Edition

22.500,00 kn (2.986,26 €)

Na zalihi

Opis

Jeleni

Divlje je životinje vrlo teško atraktivno snimiti iz zraka jer se iz visine doimaju poput točkica. Dvije najveće hrvatske divlje životinje, medvjed i jelen, bojom su stopljene s tlom u pozadini, a medvjed ni svojom konstitucijom nije atraktivan iz zraka. Jelena se trebalo loviti zimi, a da bi fotografija bila tako atraktivna sa savršenim svjetlom i kompozicijom, trebalo ju je čekati iz zraka — što je vrlo skup sport. Da bi se dobila ta, prema mišljenju urednika National Geographica Hrvatska, dosad najbolja zračna fotografija divljega životinjskog svijeta u Hrvatskoj, potrošeno je više od deset sati leta.

Limited Edition

U projekt ‘Hrvatska iz zraka’ uloženo je mnogo truda. Neke su fotografije nastale usputno, za vrijeme istraživačkih letova, ali većina fotografija snimana je ciljano, u posebnim trenucima svjetla i meteoroloških prilika. No nekoliko motiva bilo je potrebno loviti dulje vrijeme i na njihovo stvaranje potrošeni su deseci sati leta. Poneki prizori snimani su se iznova i iznova, sve dok nije postignut cilj – posve unikatna i neponovljiva fotografija.

Limited Edition Fotografije izašle su u časopisu National Geographic Hrvatska, u fotomonografiji, a postavljene su i na izložbi ‘National Geographic – Hrvatska iz zraka’. Radi zaštite od pretjerane reprodukcije, motivi nisu dostupni za otkup turističkim i fotografskim agencijama. Moguće ih je nabaviti samo u posebnom, visokokvalitetnom otisku, a maksimalna je reprodukcija od pet komada po motivu! Svaka je fotografija ručno potpisana i numerirana, a na njenoj poleđini autor je rukom ispisao priču o tome kako je nastala. Dolazi s certifikatom i potvrdom da se neće umnožavati u više od pet primjeraka.

Limited Edition Fotografija ‘Jeleni’ dostupna je u još tri primjerka.

Dodatne informacije

Težina 1.2 kg
Dimenzije 90x60cm

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.