Knjiga 'Ljubav oko svijeta'

Nova Knjiga Davora Rostuhara Ljubav oko svijeta

 

Jeste li se ikad pitali zašto se zaljubljujemo? Što je pozadina ljudske sposobnosti i potrebe za ljubavlju? Je li ljubav jača od kulturnih normi ili je ona nešto što je u potpunosti oblikovalo društvo? Knjiga ‘Ljubav oko svijeta’ objedinjuje intimni esej, dnevnik putovanja i etnografsku studiju te predstavlja inspirativno istraživanje koje čitatelje vodi na putovanje kroz različite aspekte značenja koje ljubav ima u današnjoj kulturi. Od različitih znanstvenih pogleda na ljubav do intrigantnih osobnih priča, ova knjiga nudi jedinstveni pogled na evoluciju, podrijetlo i razvoj koncepta ljubavi kroz povijest, uzimajući u obzir njezine različite oblike te njen društveni i osobni značaj.

KUPI KNJIGU

Ljubav oko svijeta – projekt Davora i Anđele Rostuhar

Dva iskusna svjetska putnika, Anđela i Davor, upoznali su se zahvaljujući zajedničkoj strasti. Kad su se, nakon tri godine veze, odlučili vjenčati, jedino što je imalo smisla bilo je da i svoj medeni mjesec provedu radeći ono što najviše vole – putuju.

Godinu dana, od siječnja do prosinca 2019., putovali su svijetom intervjuirajući različite parove o značenju ljubavi. Razgovarali su sa «friškim» parovima, kao i s onima koji su proslavili dijamantnu obljetnicu, razgovarali su sa gay i heteroseksualnim parovima, sa ljudima koji žive u tradicionalnim poligamnim, kao i sa onima koji imaju moderne, poliamorne veze. Razgovarali su s ljudima koji su se vjenčali sami za sebe, kako i onima koji su se razveli, ljudima čiji su supružnici preminuli i onima koji još uvijek tragaju za srodnom dušom, onima koji nikada nisu našli ljubav i onima koji su u ljubavi našli sve.

Svima njima postavljali su sličan set pitanja – kako su se upoznali, kako su se osjećali na početku veze, kako bi sada opisali svoje osjećaje, što očekuju od svojih partnera i partneruca, koje su njihove snage, koje su im slabosti, kako pristupaju problemima i izazovima i na kraju – što za njih znači ljubav. Osim toga, razgovarali su i sa znanstvenicima koji istražuju koncept ljubavi u različitim poljima, od neuroznanosti do psihologije.

Po povratku doma, pretvorili su ovo inspirativno iskustvo u dokumentarni film i knjigu koji pokazuju svu složenost ljubavi u 21. stoljeću.

Dnevnik Ljubavi oko svijeta

Ako želiš čitati više o tome kako su Anđela i Davor stvarali Ljubav oko svijeta, učlani se u KEK i ostvari pristup dnevniku koji su vodili tijekom cijelog putovanja

Učlani se u KEK

Postani dio našeg Kluba za ekspedicionizam i kulturu

KEK je davne 2003. godine osnovao Davor Rostuhar zajedno s par zaljubljenika u putovanja i ekspedicije. Uz popuste na sva izdanja, članstvom u KEK-u dobivaš pristup više od stotinu blogova koje su Anđela i Davor pisali za vrijeme stvaranja ‘Ljubavi oko svijeta’.