Naruči knjigu

Nova Knjiga Davora Rostuhara Ljubav oko svijeta

Ljubav oko svijeta

Jeste li se ikad pitali zašto se zaljubljujemo? Što je pozadina ljudske sposobnosti i potrebe za ljubavlju? Je li ljubav jača od kulturnih normi ili je ona nešto što je u potpunosti oblikovalo društvo? Knjiga ‘Ljubav oko svijeta’ autora Davora Rostuhara objedinjuje intimni esej, dnevnik putovanja i etnografsku studiju te predstavlja inspirativno istraživanje koje čitatelje vodi na p...

Piše: Davor Rostuhar

Što je zapravo ljubav? Je li to osjećaj, konstrukcija ili odluka? Je li ljubav univerzalna ili se razlikuje od kulture do kulture? Ne znamo niti mi, ali upravo to sada istražujemo.

Nakon što smo se 2018 godine vjenčali, Anđela i ja cijelu smo 2019. godinu proveli na putovanju oko svijeta istražujući ljubav. Proputovali smo 24 države na svim kontinentima i napravili 108 intervjua sa ljudima iz najrazličitijih kultura. O ljubavi, odnosima, braku, izazovima, prevarama i razvodima razgovarali su sa svim profilima ljudi, od nomadskih lovaca i sakupljača do holivudskih celebrityija.

Kroz hiper-moderne metropole poput Tokya i New Yorka, zatvorene zajednice poput Saudijske Arabije i Irana sve do prašuma Amazone i udaljenih pacifičkih otoka, željeli smo da o ljubavi direktno, otvoreno i iskreno pričaju različiti ljudi u različitim kulturama i da kroz njihova iskustva i priče pokušamo shvatiti što je to što ih povezuje i razlikuje te je li ljubav univerzalna.

Dnevnik Ljubavi oko svijeta

Želiš li vidjeti sve blogove koje smo objavili posjeti stranicu našeg dnevnika.

Prati nas

Postani član naše udruge KEK i ostvari pristup blogovima koje pišemo svaki tjedan.

Našim članovima, koji su nam najveća podrška, kroz blogove koje objavljujemo svaki četvrtak ujutro, nudimo ekskluzivan uvid u rezultate naših istraživanja i pogled iza kulisa u stvaranje i nastajanje tog jedinstvenog projekta za koji vjerujemo da će imati globalan uspijeh.