fbpx

Naši projekti teže propagiranju različitosti i interkulturalnog dijaloga u obrazovanju, kulturi i umjetnosti. Usmjereni smo općem dobru, potrebama zajednice i postizanju održivog razvoja. KEK potpisuje velike i inovativne kulturne, umjetničke, interdisciplinarne projekte koji pomiču granice i donose multimedijalni kulturni sadržaj izravno javnosti.

Naši projekti postigli su izniman nacionalni i međunarodni uspjeh, a posebno se izdvajaju ‘Hrvatska iz zraka’ (2007-14), ‘Polarni san’ (2016-18), ‘Ljubav oko svijeta“ (2021) i ‘Lovci sakupljači‘ (2023).

Sanjamo, putujemo, istražujemo, pišemo, fotkamo i na kraju o svemu tome pričamo kroz razna predavanja koja brojimo u stotinama! Naš član i predsjednik, poznati avanturist, putopisac i fotograf Davor Rostuhar u izdanju KEKa objavio je devet knjiga i producirao tri dokumentarna filma, od toga jedan snimljen u virtualnoj stvarnosti. Rostuhar je također objavio preko 200 reportaža i 10,000 fotografija u raznim tiskovinama kao što su National Geographic Hrvatska, Meridijani i Geo. S putopisnim predavanjima obišli smo 260 škola u kojima smo pokušali prikazati svijet onakvim kakvim ga mi vidimo – kao čudesno, šareno i napose jedinstveno mjesto u Svemiru, puno prekrasnih ljudi, običaja i raznolike kulturne i prirodne baštine.

Krajem 2023. godine, po prvi smo puta otvorili vlastiti prostor KEKa – VR kino KEK.  Smješteni u samom centru Zagreba, posvećeni smo pružanju VR iskustava koja gledatelje vode na nevjerojatna i originalna putovanja te nadilaze tradicionalne načine konzumiranja sadržaja. VR kino KEK također je mjesto susreta gdje se spajaju i stapaju svijet tehnologije i umjetnosti, obrazovanja i inovacija, mjesto koje može biti živa riznica znanja i generator novih doživljaja.

Ciljevi svih naših projekata su: NADAHNUTI – prikazati svu ljepotu i raznolikost svijeta i Hrvatske, a posebno kulture i prirode; EDUCIRATI – upozoriti na to koliko je ta raznolikost bitna za zdravlje Planeta i koliko je krhka; te MOTIVIRATI – pokrenuti i potaknuti na ostvarivanje svojih i tuđih snova i aktivno sudjelovanje zajednici i u stvaranju zdravijeg i sretnijeg svijeta.

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.