fbpx

Motovun – Limited Edition

3.000,00  (22.603,50 kn)

Na zalihi

Opis

Motovun

Fenomen da Motovun izranja iz magle nije rijedak u studenome, i mnogi su ga fotografi zabilježili s okolnih brda. Da bismo taj prizor prvi put zabilježili profesionalnom fotografijom iz zraka — i tako dobili i treći plan, maglu iza brda — autor je dvanaest dana boravio u Motovunu i čekao. Kad bi se ujutro skupile magle i Motovun provirio iz njih, autor je jurio na aerodrom u sat vožnje udaljenu Pulu, ali dok bi doletio natrag do Motovuna, magle su se ili razišle ili progutale slikovito mjestašce na vrhu brda. Uspjelo mu je željenu fotografiju uloviti iz trećeg pokušaja.

Limited Edition

U projekt ‘Hrvatska iz zraka’ uloženo je mnogo truda. Neke su fotografije nastale usputno, za vrijeme istraživačkih letova, ali većina fotografija snimana je ciljano, u posebnim trenucima svjetla i meteoroloških prilika. No nekoliko motiva bilo je potrebno loviti dulje vrijeme i na njihovo stvaranje potrošeni su deseci sati leta. Poneki prizori snimani su se iznova i iznova, sve dok nije postignut cilj – posve unikatna i neponovljiva fotografija.

Limited Edition Fotografije izašle su u časopisu National Geographic Hrvatska, u fotomonografiji, a postavljene su i na izložbi ‘National Geographic – Hrvatska iz zraka’. Radi zaštite od pretjerane reprodukcije, motivi nisu dostupni za otkup turističkim i fotografskim agencijama. Moguće ih je nabaviti samo u posebnom, visokokvalitetnom otisku, a maksimalna je reprodukcija od pet komada po motivu! Svaka je fotografija ručno potpisana i numerirana, a na njenoj poleđini autor je rukom ispisao priču o tome kako je nastala. Dolazi s certifikatom i potvrdom da se neće umnožavati u više od pet primjeraka.

Limited Edition Fotografija ‘Motovun’ dostupna je u još tri primjerka.

Dodatne informacije

Težina 1,2 kg
Dimenzije 90x60cm

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.