fbpx

Davor Rostuhar – Na putu u skrivenu dolinu

Na putu u skrivenu dolinu
autor: Davor Rostuhar

Između fikcijske i putopisne proze, između Zagreba i dalekih prostranstava Indije, Nepala i Tibeta, knjiga Davora Rostuhara „Na putu u skrivenu dolinu“ potraga je kakvih je malo. Rostuhar je opisao uzbudljivo putovanje po Afganistanu, Pakistanu, Indiji, Nepalu, skrivenom kraljevstvu Mustang, Kini i Tibetu, potragu za budističkom legendom o skrivenoj dolini, koja autora uskoro odvodi na zanimljivu i jednako opasnu intimnu potragu za odgovorima na pitanja s kojima smo svi suočeni.

Ova nesvakidašnja knjiga, autora koji je u međuvremenu postao jedan od najcijenjenijih domaćih profesionalnih putnika, popraćena je fascinantnim fotografijama od kojih su neke objavljene u časopisima National Geographic i Meridijani.

18,90  (142,40 kn)

Opis

Iz knjige ‘Na putu u skrivenu dolinu’

Budistička legenda o skrivenoj dolini, koju sam čuo jednom prije odlaska na Himalaju, prava je slika moje potrage. To je priča o stazi koja vodi preko tisuću prepreka, uspona uz strme litice, demona, čudovišta… o tome kako moraš biti odlučan i stalno ići naprijed, staviti na kocku svoj život i biti spreman čak i umrijeti za put kojemu ne poznaješ cilja. Potraga za skrivenom dolinom potraga je za ultimativnom iluzijom, a njezin rezultat toliko je apsolutan da i ulog mora biti takav… Slutio sam da moram prerezati sve veze s postojanjem kakvo poznajem i ostaviti sav svoj život iza sebe. Koliko god mi je to zvučalo nemoguće, toliko mi se činilo i kao jedino logično rješenje.

Pogledaj i ostala izdanja autora Davora Rostuhara.

PROČITAJ IZDVOJENE PRIČE IZ KNJIGE ‘Na putu u skrivenu dolinu’

Info

Hrvatsko izdanje [Croatian edition]
226 stranica
108 fotografija
Meki uvez
Dimenzije: 23×16 cm

Dodatne informacije

Težina 0,458 kg
Dimenzije 23x16cm

Ova nesvakidašnja knjiga, potraga je kakvih je malo.

Roman Simić

Osim teksta, napisanog tečnim, razgovornim jezikom, priču o dalekim predjelima svijeta Rostuhar je ispripovijedio i svojim fascinantnim fotografijama koje imaju dušu.

Vjesnik

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.