fbpx

Zagrebačka katedrala – Limited Edition

3.000,00  (22.603,50 kn)

Na zalihi

Opis

Zagrebačka katedrala

Prizor tornjeva zagrebačke katedrale kako izranjaju iz mraka ovom je fotografijom prvi put zabilježen izbliza. Autor je tri puta bezuspješno lovio taj motiv avionom, a otkad je počeo snimati bespilotnom letjelicom, proveo je trinaest maglovitih jesenskih noći ispred katedrale, čekajući da magla pred zoru  sjedne dovoljno nisko da tornjevi provire, što se događa tek nekoliko puta godišnje i najčešće traje svega nekoliko minuta. Uspjelo mu je iz četrnaestog pokušaja.

Zagrebačka katedrala i njeni tornjevi stradali su u potresu 2020. godine te ovakva fotografija katedrale više nikada ne može biti rekreirana.

Limited Edition

U projekt ‘Hrvatska iz zraka’ uloženo je mnogo truda. Neke su fotografije nastale usputno, za vrijeme istraživačkih letova, ali većina fotografija snimana je ciljano, u posebnim trenucima svjetla i meteoroloških prilika. No nekoliko motiva bilo je potrebno loviti dulje vrijeme i na njihovo stvaranje potrošeni su deseci sati leta. Poneki prizori snimani su se iznova i iznova, sve dok nije postignut cilj – posve unikatna i neponovljiva fotografija.

Limited Edition Fotografije izašle su u časopisu National Geographic Hrvatska, u fotomonografiji, a postavljene su i na izložbi ‘National Geographic – Hrvatska iz zraka’. Radi zaštite od pretjerane reprodukcije, motivi nisu dostupni za otkup turističkim i fotografskim agencijama. Moguće ih je nabaviti samo u posebnom, visokokvalitetnom otisku, a maksimalna je reprodukcija od pet komada po motivu! Svaka je fotografija ručno potpisana i numerirana, a na njenoj poleđini autor je rukom ispisao priču o tome kako je nastala. Dolazi s certifikatom i potvrdom da se neće umnožavati u više od pet primjeraka.

Limited Edition Fotografija ‘Zagrebačka katedrala’ dostupna je u još dva primjerka.

Dodatne informacije

Težina 1,2 kg
Dimenzije 90x60cm

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.