fbpx

Knjiga ‘Ljubav oko svijeta’ autora Davora Rostuhara, objavljena je 14. veljače i odmah zauzela vrh TOP LISTE najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj. Na autorovom Goodreads profilu, u ovom trenutku drži visoku ocjenu 4.83.

Iz knjige:

“Stajao sam sâm na palubi ledolomca koji se probijao kroz zaleđenu površinu mora uz obalu Antarktike. Preplavljivali su me ljepota ledenog krajolika oko mene i strah od nepoznatog u meni.  Gledao sam strme, crne, zlokobne planine koje se protežu uzduž obale kontinenta i onemogućuju mi da vidim svoj cilj, morao sam zamišljati kako izgleda unutrašnjost Antarktike, ona beskrajna pusta ledena ravnica. Naime, spremao sam se za nekoliko dana upustiti u tu divljinu, posve sam, bez ikakve podrške – osim one Anđeline, moralne – i pokušati prehodati 1200 kilometara od obale Antarktike do Južnog pola. Taj pothvat su do tada  uspješno obavila samo 23 čovjeka. Bio sam uzbuđen, kao i svaki put kad sam kretao na neku ekspediciju, kad sam se upuštao u nepoznato. Ali nije me bilo strah toga.

Brod je uplovljavao u zaljev i usporavao, tražeći svoje mjesto za sidrenje među santama leda gdje će provesti noć bez mraka. Znao sam da se bliži idealan trenutak za ono što sam sanjao cijeli život, za ono što sam planirao već više od godinu dana: i ja sam pronašao svoju mirnu luku i bio spreman baciti sidro.”

Davor Rostuhar
A couple getting engaged in antarctica: engagement in antarctica; proposal antarctica; antarctica cruise

U nastavku prenosimo dio recenzija s Goodreads stranice

  • Kristina: Fenomenalna knjiga, kao i dosadašnje Rostuharove! Bogato ilustrirana, prepuna zanimljivih socioloških propitkivanja. Naravno, ne daje odgovore na stalno prisutna pitanja vezana uz ljudsku prirodu, ali nudi pregršt tema poticajnih za razmišljanje…
  • Eric: Moram priznati da nisam puno očekivao od knjige jer tema teško da može biti kompliciranija, a i nekako je prelako zalutati u neka odviše idealistična duhovna naklapanja. Međutim, knjiga je odlična!! Rostuhar je iznio preko stotinu osobnih iskustava parova (uključujući i svoje vlastito iskustvo), sažmeo vodeću znanstvenu literaturu, kao i učinio bogati povijesni pregled pritom postavljajući sva prava pitanja. Po mom sudu, uspio je postići idealan splet objektivnog znanstvenog pristupa i onog duboko subjektivnog. Stil mu je jednostavan i jasan, no bez obzira na to sam sadržaj pokazuje duboka promišljanja te široko i temeljito obrazovanje i pripremu.Svakako vrijedno čitanja, a želim još samo dodati da su me oduševili dijelovi u kojima je brutalno iskreno pisao o svojem vlastitom ljubavnom iskustvu. Zaista imam dojam kao da je ogolio dio sebe na tim stranicama.
  • Adrijana: meni je ova knjiga zakon na puno razlicitih nacina. kao studija ljubavi, kao prozor u druge svijetove, kao zbirka prica i fotografija, kao podsjetnik na cudesnost planeta na kom zivimo, cudesnost bivanja covjekom, raznolikost perspektiva i relativnost, krhkost, ogranicenost nasih paradigmi, poimanja svijeta, uvjerenja o tom sto je istina i kak se zivot zivi …. pratim davorove pustolovine, fasciniraju me njegova putovanja i projekti, imam sve njegove knjige (osim dzungle i zmaja) … a ova mi je najdraza.

Naruči i ti svoj primjerak knjige Ljubav oko svijeta

Komentari su zatvoreni.

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.