fbpx

Davor Rostuhar – Degustacija slobode

Degustacija slobode
autor: Davor Rostuhar

U vrijeme kada je turizam postao jednom od najvećih svjetskih industrija, a više od milijardu ljudi godišnje odlazi na odmor izvan granica svoje zemlje, Rostuhar je odlučio zaroniti duboko u umove i srca modernih putnika kako bi odgovorio na nekoliko važnih pitanja: zašto toliko volimo putovati, kako nas ta putovanja transformiraju te kako svojim putničkim otiscima utječemo na naš krhki planet.

Odgovore je pronašao kako u povijesti turizma, tako i u znanosti, ali i brojnim anegdotama sa svojih mnogobrojnih putovanja širom svijeta. Iako je u svojoj srži popularno-znanstvena, prožeta pogledima sociologa, antropologa, psihologa i drugih znanstvenika na fenomen putovanja, Degustacija slobode je toliko intimna i inspirativna da ćete čitajući je osjetiti snažnu želju da krenete na Put. Ipak ćete barem neko vrijeme ostati u udobnosti svojeg doma i nastaviti čitati jer ćete shvatiti da je i sama knjiga – kako i sam autor kaže – jedno veliko i neponovljivo putovanje. Prije svega to je pustolovina koja će vam reći kako da putujete smislenije, odgovornije i održivije, kako da vjerujete u čuda i magiju Puta te kako da se pridružite tihoj revoluciji onih koji svojim putovanjima već sudjeluju u stvaranju boljeg svijeta.

16,90  (127,33 kn)

Opis

Iz knjige ‘DEGUSTACIJA SLOBODE’

Zašto je sloboda tako blisko vezana uz putovanje? Zato što se na putu oslobađamo svih onih utega svakodnevnice. U našoj svakodnevnici zapravo se ponašamo po brojnim obrascima, kalupima. Rutina nas određuje. Iz dana u dan učvršćujemo kalupe i gradimo identitet. Kad jednom odemo na put, kad se izmjestimo, svi ti kalupi ostaju iza nas. Doma možemo biti predsjednik države ili rock zvijezda, ali kad se nađemo u nekom selu u Africi gdje nas nitko ne zna, možemo se samo zapitati tko smo zaista. Naš dan u svakodnevnici često određuje niz nužnosti, a naše svakodnevne odluke nisu samo naše. Na putu, pak, svako jutro donosi novi start i novi paket mogućnosti, a mi svakim korakom i svakom odlukom kreiramo svoju sudbinu.

Pogledaj i ostala izdanja autora Davora Rostuhara.

Info

Hrvatsko izdanje [Croatian edition]
208 stranica
Meki uvez
Dimenzije: 21×14 cm

Dodatne informacije

Težina 0,384 kg
Dimenzije 21x14cm

Ovo je knjiga koju sam pročitala u jednom dahu. Putopis koji te uvuče u priču i kao da si i sam upravo tamo u tom trenutku i sve to uistinu doživio i preživio.

Janica Kostelić

Jedna od najintrigantnijih, opsežnijih i bitnijih knjiga koje sam pročitao, kao sadašnji i budući putnik. Sažeto, a inovativno i daje odgovore i konkretne prijedloge.

Gaj Tomas, Goodreads

Odlična knjiga! Isprva sam malo bila skeptična, činilo mi se da je autor premlad za rekapitulacije i sažimanje svega što putovanja znače, ali bila sam u krivu. Stvarno sam guštala čitajući, a moj travel bug je totalno poludio, mislim da je to najveća pohvala koju mogu dati! ;)

Ana, Goodreads

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.