fbpx

Davor Rostuhar – Polarni san

Polarni san
autor: Davor Rostuhar

Knjiga “Polarni san” autora Davora Rostuhara nastala je nakon uspješno realizirane prve hrvatske ekspedicije na Južni pol Davora Rostuhara, kojom je postao prvi Hrvat i 26. osoba na svijetu koja je uspjela sama, hodajući na skijama i bez ikakve pomoći, prijeći 1163 km od ruba Antarktika do Južnog pola.

Razlika između onih koji odustanu od svojih snova i onih koji ih uspiju ostvariti jest u tome što potonji ne posustanu ni pred najvećim preprekama. U ovoj inspirativnoj knjizi jedan od najcjenjenijih hrvatskih putnika i putopisaca, Davor Rostuhar, opisuje kako je uspio ostvariti svoj najveći san: prvu hrvatsku samostalnu ekspediciju na Južni pol. Doznajte kako je uspio preživjeti u divljini u kojoj ne opstaje nijedno živo biće i pritom propješačiti gotovo 1200 kilometara u 48 dana, vukući sanjke teške više od 100 kilograma. Oprez: ova knjiga mogla bi vas potaknuti da i sami krenete u ostvarivanje svojih velikih snova!

22,90  (172,54 kn)

Opis

Iz knjige POLARNI SAN

Ovaj prazan, jednak, monoton krajolik suludi je pojačivač emocija. Sve se svodi na mene. Ja sam jedini život ovdje, u krugu od dvjesto kilometara na svaku stranu. Ova bijela prazna ravnica kao da je jedno veliko ogledalo koje samo pojačava sve što sam ja i što je u meni. (…) Je li taj marš kroz ledenu pustinju jedna velika kušnja moje vjere ili jedno veliko čišćenje i filtar iluzija? Zapravo se događa nešto. Ova golema praznina rastavlja me na sastavne dijelove. Ljušti s mene sve slojeve priča za koje sam mislio da čine ono što ja jesam.

Pogledaj i ostala izdanja autora Davora Rostuhara.

VIŠE O PROJEKTU POLARNI SAN

Info

Hrvatsko izdanje [Croatian edition]
416 stranica
176 fotografija
Meki uvez
Dimenzije: 23×16 cm

 

Dodatne informacije

Težina 0,595 kg
Dimenzije 23x16cm

Uzbudljivo putovanje koje svjedoči o snazi volje i poniranju u samoga sebe.

Ivica Kostelić

Davor je hrvatski Indiana Jones! Uživao sam čitajući ovu priču.

Stipe Božić

Avantura života!

Zoran Šprajc

Davno nisam pročitala nešto tako inspirativno. Hvala ti na tome! Tvoj san je inspiracija, tvoja ljubav prema Anđeli je inspiracija. Keep up the good work!

Anja, Goodreads

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.