fbpx

 

VR KINO KEK otvara svoja vrata kao prvo specijalizirano VR kino u Hrvatskoj!

Prateći naše prijašnje projekte, od kojih je svaki pomicao granice i pratio naše ambicije o inovaciji u kulturi i avanturizmu, Klub za ekspedicionizam i kulturu pokreče prvo specijalizirano VR kino, smješteno u samom centru Zagreba.

Predsjednik KEK-a, putopisac i fotograf Davor Rostuhar, u svoje je stvaralaštvo uključio i virtualnu stvarnost snimivši VR dokumentarac ‘Lovci sakupljači‘ koji prati pleme Hadza u Tanzaniji. Pitanje je bilo, kako film donijeti što većoj publici Zagreba i Hrvatske? A odgovor: otvorit ćemo vlastito VR kino i prostor za multimedijalna iskustva!

U VR kinu KEK, prvih mjeseci prikazivat će se isključivo novi Rostuharov film ‘Lovci sakupljači‘ kao i održavati ‘Eventi s autorom‘ koji gledanje filma kombiniraju s multimedijalnim predavanjem o projektu te Q&A sesijom. S vremenom, moći će se pogledati i drugi aktualni svjetski dokumentarni, umjetnički i avanturistički filmovi snimljeni tehnologijom virtualne stvarnosti koja prikazuje prizore u 360°.

Glavni fokus našeg VR kina je na stvaranju osjećaja imerzivnosti, odnosno potpune perceptivne unesenosti koja posjetiteljima omogućuje stvarni doživljaj prizora koji ih virtualno okružuje. Sjedeći u udobnim rotirajućim sjedalima te korištenjem VR headseta, virtualno se teleportirate onkraj granica naše svakodnevice. U VR kinu KEK moći ćete istražiti najudaljenije kutke svemira ili neke daleke kulture, otputovati u prošlost ili posjetiti mašte velikih umjetnika. Smješteni u samom centru Zagreba, na Petrinjskoj 51, posvećeni smo pružanju VR iskustava koja vas vode na nevjerojatna i originalna putovanja, nadilazeći tradicionalne načine konzumiranja sadržaja. Otvorite nove i neslućene horizonte doživljavanja, učenja i komuniciranja, te si pružite duboka i pamtljiva iskustva!

VR kino KEK otvara se za posjetitelje u subotu 2.12.2023., a VR iskustvima moguće je prisustvovati svakim danom osim ponedjeljka, od 16 sati do 23 sata. U prostoru će se također služiti piće i kokice, dostupni za konzumaciju svim članovima KEKa. Ako još niste član, učlaniti se možete na licu mjesta te ostvariti godinu dana popusta od 20% na sve proizvode KEKa i na sva iskustva VR kina KEK. Cijena godišnjeg članstva iznosi €2.

Vidimo se u kinu i uživajte u filmu!

KINO PROGRAM

Komentari su zatvoreni.

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.