fbpx

Tijekom 7 godina (2007.-2014.g.) član KEK-a, fotograf Davor Rostuhar, dokumentirao je Lijepu našu iz zračne perspektive. Misija projekta je podizanje svijesti o nužnosti zaštite kulturne i prirodne baštine, te hrvatskih ljepota i blaga općenito te promicanje ideja o održivom turizmu

Rezultat projekta kolekcija je dvjestotinjak vrhunskih i dosad neviđenih fotografija, od kojih većina otkriva posve nov pogled na poznate vrijednosti kulturne i prirodne baštine Republike Hrvatske, a neke otkrivaju i posve nove vrijednosti i atrakcije. Sve fotografije uvrštene su u raskošnu Fotomonografiju “National Geographic – Hrvatska iz zraka”

Vrijednost fotografije najbolje je potvrđena činjenicom da su dosad objavljene u čak šest tematskih reportaža u prestižnom svjetskom časopisu National Geographic, te je autorov pristup nagrađen prestižnom uredničkom nagradom američkih urednika National Geographica. Projekt su podržali i Predsjednik Hrvatske g. Josipović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture, UNESCO, Hrvatska turistička zajednica i još više od stotinu drugih institucija.

Kako bismo na što kvalitetniji način prikazali rezultate izložbe, ekipa KEK-a zajedno sa vanjskim suradnicima, osmislila je putujuću izložbu na solarni pogon koja je u razdoblju od 2014-2016 godine gostovala 25 puta diljem Lijepe naše, te je predstavljala Hrvatsku u Milanu za vrijeme najvećeg svjetskog sajma EXPO. Zahvaljujući MVEP-u i Zakladi Hrvatska kuća, izradili smo manju galerijsku izložbu koja putuje diljem svijeta i promovira ljepote naše zemlje.

Tijekom školske godine 2015/2016 organizirali smo edukativnu izložbu plakata „Hrvatska iz zraka“ u 160 srednjih škola u 11 županija diljem Srednje i Sjeverozapadne Hrvatske. Autor je u 60  škola izložbu otvorio prigodnim predavanjem. Projekt je dobio preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje, te potporu MZOS-a i Ministarstva kulture (UNESCO). U školskoj godini 2016/2017 planiramo izložbu organizirati u još 100 škola na području Istre, Kvarnera i Dalmacije.

Izložba “National Geographic – Hrvatska iz zraka” u domu HDLU

50 najboljih fotografija po izboru autora

Više o projektu možete vidjeti na službenim stranicama Hrvatske iz zraka Pratite nas i na Facebooku National Geographic – Hrvatska iz zraka

Bunari Zagore

davor_rostihar_hrvatska_iz_zraka_sponzori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Čitajte dalje

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.