fbpx

Tijekom sedam godina (2007.-2014.) predsjednik KEK-a, fotograf Davor Rostuhar, dokumentirao je Lijepu našu iz zračne perspektive. Misija projekta je podizanje svijesti o nužnosti zaštite kulturne i prirodne baštine, te hrvatskih ljepota i blaga općenito te promicanje ideja o održivom turizmu.

Rezultat projekta kolekcija je dvjestotinjak vrhunskih i dosad neviđenih fotografija, od kojih većina otkriva posve nov pogled na poznate vrijednosti kulturne i prirodne baštine Republike Hrvatske, a neke otkrivaju i posve nove vrijednosti i atrakcije. Sve fotografije uvrštene su u raskošnu Fotomonografiju ‘National Geographic – Hrvatska iz zraka’.

Vrijednost fotografije najbolje je potvrđena činjenicom da su dosad objavljene u čak šest tematskih reportaža u prestižnom časopisu National Geographic Croatia, te je autorov pristup nagrađen prestižnom uredničkom nagradom američkih urednika National Geographic-a. Projekt su podržali i tadašnji Predsjednik Hrvatske g. Josipović, Ministarstvo turizma, Ministarstvo kulture, UNESCO, Hrvatska turistička zajednica i još više od stotinu drugih institucija.

Kako bismo na što kvalitetniji način prikazali rezultate izložbe, ekipa KEK-a zajedno sa vanjskim suradnicima, osmislila je putujuću izložbu na solarni pogon koja je u razdoblju od 2014. do 2016. godine imala 25 gostovanja diljem Lijepe naše, te je predstavljala Hrvatsku u Milanu za vrijeme najvećeg svjetskog sajma EXPO. Zahvaljujući MVEP-u i Zakladi Hrvatska kuća, izradili smo manju galerijsku izložbu koja putuje diljem svijeta i promovira ljepote naše zemlje.

Tijekom školskih godina 2015./16. i 2016./17. organizirali smo edukativnu izložbu plakata ‘Hrvatska iz zraka’ u 260 srednjih škola u 20 županija diljem Hrvatske. Autor je u 110 škola izložbu otvorio prigodnim predavanjem. Projekt je dobio preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje, te potporu MZOS-a i Ministarstva kulture (UNESCO).

Izložba ‘National Geographic – Hrvatska iz zraka’ u domu HDLU

50 najboljih fotografija po izboru autora

davor_rostihar_hrvatska_iz_zraka_sponzori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.