fbpx

Izložba i predavanje izazivali su isključivo pozitivne komentare, no o tome najbolje govore svjedočanstva učenika i profesora koja možete pročitati u nastavku:

Osvrt na predavanje Davora Rostuhara u Ekonomskoj školi Pula
“Predavanje Davora Rostuhara  vrijedno je zbog njegove vjerodostojnosti. Svojom autentičnošću Rostuhar može učenike zainteresirati za osjetljive društvene fenomene (primjerice, dinamika promjene kultura svijeta, nestajanje nekih kultura, ili krajolika) te pobuditi znatiželju i težnju za istraživanjem kulturnih različitosti, ali i samih sebe – putujući. Na nenametljiv način, Rostuhar učenike – slušatelje vodi na putovanje, susreće ih s antropološki važnim činjenicama ne pridajući sebi veću važnost od one najveće: ostati čovjek u tim najrazličitijim situacijama susreta s drugim, te u drugom pronaći čovjeka. Rostuhar je istaknuo duboku ljudskost prisutnu u svima nama, bez obzira na jezične barijere, kulturološke, religijske i razne druge, koju možemo osjetiti ukoliko i sami izađemo iz svojih.Mislim da je to najjača poruka koju je prenio,  i eksplicitno i uz pomoć fotografija od kojih svaka priča neizrecivo mnogo.”

Vesna Fabris, prof.sociologije

„Zapamtila sam da je rekao da je nailazio na ljubaznost kod drugih plemena i naroda…na primjer, u Siriji…

Nika, prvi c

„…rekao je da se sve brzo mijenja i da neki narodi nestaju…to je baš grozno.“

Paola, prvi c

„Zanimljivo mi je bilo slušati o zagonetnim narodima i plemenima… Govorio je o onom o čemu smo učili na sociologiji. Jako lijepo priča: jasno,  jednostavno i zanimljivo.

Maja, 4 c

„Mene je potaknuo na putovanje! Probudio je znatiželju.“

Sarah, 4c

„Vrijedan je jer širi znanje i nadahnjuje!“

Alen, 4c

„To uništavanje kultura je užas!“

Hana, 4d

“Vidjeli smo da je hrabar, jer se nije htio  vratiti kući kad su ga roditelji zvali i kad nije imao novaca. Želi ostvariti svoje snove!“

Učenica 1 b

“Izuzetno zanimljivo i inspirativno predavanje u našoj školi održao je 2. veljače 2017. putopisac i fotograf Davor Rostuhar. Fotografijom i riječima poveo nas je u pustolovinu otkrivanja dalekih krajeva svijeta. Učenici su oduševljeno i sa zanimanjem slušali o običajima i kulturi dalekih naroda i plemena, ali i o ljepotama i bogatstvima vlastite domovine. Predavanje ima izuzetnu važnost za područje geografije, povijesti, sociologije, etike te građanskog odgoja i obrazovanja. Rostuhar ističe različitost svijeta kao neprocjenjivo bogatstvo, te kako ne smijemo imati predrasude ni prema jednoj religiji, narodu ili plemenu koje je drugačije od okruženja u kojemu živimo, kao i da unatoč sve jače izraženoj globalizaciji treba cijeniti upravo one vrijednosti koje su jedinstvene i drugačije od drugih. Na nenametljiv način prenio je poruku učenicima kako u današnjem vremenu ″ostati čovjekom″, ali i da slijede svoje snove i vjeruju u sebe. Počašćeni smo što smo bili u mogućnosti poslušati predavanje Davora Rostuhara, osebujnog mladog čovjeka koji nas svojim edukativnim predavanjem podsjeća da razvoj neke zemlje podrazumijeva obziran odnos prema kulturnoj baštini zajednice, njezino puno uvažavanje i očuvanje.”

Željka Lakić Tibinac, prof.

 

Komentari su zatvoreni.

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.