fbpx

Ona je skromna i samozatajna, ne voli se isticati u javnosti, ne voli pred kamere, ni u prvi plan, ali budući da mi je cijele dane samo ona u mislima, ne mogu, a da bar jedan blog ne posvetim njoj. Još k tome, danas joj je rođendan! Ljudima iz Hrvatske i mnogih drugih krajeva svijeta, koji su rođeni isti dan kao i Isus, teško je doći do izražaja na taj, njihov dan. Ali u ovom djelu Antarktike kojim gospodarim ja, od Ronne Ice shelfa do planina Thiel, na prostranstvu dvadesetak puta većem od Hrvatske, na kojem sam ja trenutno jedino živo biće – tu je Anđelin rođendan – događaj dana!

Već danima smišljam hvalospjeve i epove u dvanaestercu, čiste ode ljubavi, ali ipak mi je to malo previše za papir. Samo ću reći da ono što pokušavam dokazati ovim napornim pješačenjem do Južnog pola, vrijedi i u drugim poljima života. Snovi su ostvarivi! Ja nisam najbogatiji čovjek na svijetu samo zato što imam priliku raditi ovakve veličanstvene projekte, nego prije svega zato što sam doživio i živim pravu ljubav. Svi mi, više-manje, sanjamo pravu ljubav. Ne moram definirati kakva je ta prava ljubav, jer svatko u svom srcu to dobro zna. A onda nas život malo isprepada i mi smo spremni na kapitulaciju i kompromise. Sa snovima nema kompromisa. To je igra na sve ili ništa.

U mom malom šatoru ima mjesta i za posebni „oltar“. Anđela je moja snaga iz sjene i ona jedina, prava ljubav

I ona i ja, točno smo ovo sanjali i nismo nikad odustajali od tog sna, a čim smo se počeli družiti, znali smo da je to to. Istinita priča. Bez nje, sumnjam da bih mogao ustrajati u ovome što sada radim, prevladati sve svakodnevne izazove i ići dalje. Puno mi dobrih vjetrova puše u leđa, ali njen je daleko najjači. Ona me vadi iz kriza o kojima ne pišem. Ona je razlog i svrha svakog mog koraka i jedini cilj mojeg putovanja.

Komentari su zatvoreni.

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.