fbpx

Ona je skromna i samozatajna, ne voli se isticati u javnosti, ne voli pred kamere, ni u prvi plan, ali budući da mi je cijele dane samo ona u mislima, ne mogu a da bar jedan blog ne posvetim njoj. Još k tome, danas joj je rođendan! Ljudima iz Hrvatske i mnogih drugih krajeva svijeta, koji su rođeni isti dan kao i Isus, teško je doći do izražaja na taj, njihov dan. Ali u ovom djelu Antarktike kojim gospodarim ja, od Ronne Ice shelfa do planina Thiel, na prostranstvu dvadesetak puta većem od Hrvatske, na kojem sam ja trenutno jedino živo biće – tu je Anđelin rođendan – događaj dana!

Već danima smišljam hvalospjeve i epove u dvanaestercu, čiste ode ljubavi, ali ipak mi je to malo previše za papir. Samo ću reći da ono što pokušavam dokazati ovim napornim pješačenjem do Južnog pola, vrijedi i u drugim poljima života. Snovi su ostvarivi! Ja nisam najbogatiji čovjek na svijetu samo zato što imam priliku raditi ovakve veličanstvene projekte, nego prije svega zato što sam doživio i živim pravu ljubav. Svi mi, više-manje, sanjamo pravu ljubav. Ne moram definirati kakva je ta prava ljubav, jer svatko u svom srcu to dobro zna. A onda nas život malo isprepada i mi smo spremni na kapitulaciju i kompromise. Sa snovima nema kompromisa. To je igra na sve ili ništa.

U mom malom šatoru ima mjesta i za posebni „oltar“. Anđela je moja snaga iz sjene i ona jedina, prava ljubav

I ona i ja, točno smo ovo sanjali i nismo nikad odustajali od tog sna, a čim smo se počeli družiti, znali smo da je to to. Istinita priča. Bez nje, sumnjam da bih mogao ustrajati u ovome što sada radim, prevladati sve svakodnevne izazove i ići dalje. Puno mi dobrih vjetrova puše u leđa, ali njen je daleko najjači.  Ona me vadi iz kriza o kojima ne pišem. Ona je razlog i svrha svakog mog koraka i jedini cilj mojeg putovanja.

Komentari su zatvoreni.

Dnevnik Ljubavi oko svijeta

Svaki tjedan pišemo zanimljive blogove sa našeg puta oko svijeta.

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.