fbpx

Davor Rostuhar i Klub za ekspedicionizam i kulturu ponovo pomiču granice i stvaraju nešto potpuno novo, revolucionarno i još neviđeno u Hrvatskoj – kino virtualne realnosti, VR kino KEK.

Sa stvaranjem najnovijeg kreativnog projekta o lovcima sakupljačima, konkretno o plemenu Hadza u Tanzaniji, postavili smo si pitanje kako tu priču želimo predstaviti i pokazati. Svi projekti Davora Rostuhara i KEKa multimedijalni su, poprimaju razne oblike, često istovremeno – poput knjiga, fotomonografija, filmova i predavanja. KEK projekti nisu samo priče, to su cijeli višedimenzonalni svjetovi koji se mogu istraživati iznova i iznova. S projektom ‘Lovi sakupljači’ odlučili smo se ponovo upustiti u nešto novo i ovu priču istražiti i kroz novi medij virtualne stvarnosti. Davor Rostuhar proveo je 16 dana na ekspediciji s timom u Tanzaniji, koristeći najkvalitetniju VR tehnologiju za snimanje prvog hrvatskog VR dokumentarnog filma.

Budući da u Hrvatskoj još ne postoji VR kino u kojemu bismo ovaj film mogli prikazivati, takvo smo kino odlučili ostvariti sami! Otvorenje prvog hrvatskog VR kina planirano je u studenom 2023. godine u centru Zagreba. 

VR kino omogućit će posjetiteljima isprobavanje najnovije storytelling tehnologije i jedinstveno zabavno iskustvo. Uz prvi hrvatski VR film u produkciji KEK-a, prikazivat će se i nekoliko svjetski poznatih VR dokumentarnih filmova po izboru Davora Rostuhara.

Po prvi puta, Klub za ekspedicionizam i kulturu imat će vlastiti prostor za ostvarivanje svih kreativnih zamisli! Ovo jedinstveno mjesto okupljat će ljubitelje putovanja, avanturiste, istraživače i sve one koji se ne zadržavaju previše u prošlosti, uživaju u sadašnjosti, a okrenuti su budućnosti.

VR KINO PROGRAM

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Prijavi se na newsletter

Prati nas na društvenim mrežama

Od Norveške do Antarktike i od Južne Amerike do Japana, objavljujemo zanimljive tekstove, reportaže i fotke. Budi uvijek u toku i ne propusti novosti iz svijeta ekspedicionizma i kulture.